Online dierenwinkel

Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

U bent momenteel op:

Westernteugels

Westernteugels

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 36,95


Snel overzicht

Heerlijk zachte, rondgevlochten westernteugels uit leder
met teugelhaken en lederen uiteinden voor western-, trektocht- en recreatieruiters

Niet alleen westernruiters zullen over deze teugels enthousiast zijn!
Deze donkerbruine lederteugels hebben alle voordelen, die ook trektochtruiters en recreatieruiters weten te waarderen: ze zijn gemaakt uit zacht leder, liggen door het ronde vlechtwerk zeer prettig in de hand, zijn bijzonder makkelijk en snel aan het halster te bevestigen en de open einden kunnen nog als extra aansporende hulp worden gebruikt.

Productbeschrijving

De westernteugels bestaan uit 2 gelijke lederteugels, ieder met een lengte van ca. 2,20m.
Het donkerbruine leder van de teugels is bijzonder zacht. Door het ronde vlechtwerk ziet de teugel er niet alleen zeer elegant uit, maar ligt ook aangenaam in de hand van de ruiter! Bovendien is de teugel in vergelijking met de meeste andere lederteugels extreem buigzaam en soepel.
De teugeleinden worden door een leren riem bij elkaar gehouden om te voorkomen, dat de teugels langs de hals naar beneden glijden.
Deze leren riem kan makkelijk worden verschoven om de teugellengte te varieren, maar ook om compleet te verwijderen, wanneer vaak met open teugels gereden dient te worden, of de teugels enkel, bijv. als leidsel gebruikt worden.
De westernteugels hebben practische haken ter bevestiging inhet bit of halster. Deze teugelhaken maken het mogelijk de teugels zeer snel en ongecompliceerd te verwijderen of om te gespen!
De uiteinden van de teugel zijn uit leder. Zo dienen de teugeleinden ook nog als vervanging voor de zweep op het paard, kunnen echter ook goed bij de grondarbeid worden gebruikt!
Deze westernteugels zijn dan ook een practische en tegelijkertijd zeer stijlvol en kwalitatief hoogwaardig hulpmiddel, dat niet alleen bij westernruiters populair is!
 
Keep your eyes open for our special Back to School items and save A LOT!